Image

Dünden Bugüne Sürü Tekstil


Sürü Tekstil’in kuruluşundan itibaren, müşteri ihtiyaçlarına hedeflenen zaman ve kalitede cevap verebilmek, üretimde ilke edindiği kalite ve yenilik anlayışının sürekliliğini sağlamak ve sahip olunan güven çizgisini korumak şirket politikası olmuş, bu politikalar için yapılan çalışmalar da yeni yatırımların göstergesi olmuştur.

  • 1990

    Üretim ve Satışlar Hız Kazanıyor
    Mehmet Ali Sürü’nün sahip olduğu vizyon ile atölyede üretilen kumaşların satışlarına başlandı ve bu sayede üretim hız kazandı.

  • 2003

    Ticaretten Sanayileşmeye Geçiş
    2003 yılına gelindiğinde, Kurucu Mehmet Ali Sürü tarafından, 50.000₺ sermaye ile Denizli’de ilk fabrikanın temelleri atıldı. 30 adet Sulzer dokuma makinesiyle ilk dokuma salonu kuruldu ve bu hamle ile ticari faaliyetler artık sanayi faaliyetlerine dönüştü.


    Üretim Kapasitesi Artırılıyor
    Fabrika açılışından sonraki dönemde makine yatırımı yapılarak alınan yeni Sulzer dokuma makineleri ile üretim kapasitesi artırıldı. Böylece toplam makine sayısı 100’ün üzerine ulaştı.


    Haşıl, Çözgü Makineleri ve Kapalı Alan Yatırımları
    2003 yılının sonlarına doğru dokuma haricindeki haşıl ve çözgü işlemleri üretime dâhil edildi ve bu işlemler için gerekli haşıl ve çözgü makineleri alınarak yeni tesisler oluşturuldu. Yatay büyüme yanında dikey olarak büyümeye de odaklanıldı. 

  • 2005

    1. Sermaye Artırımı
    2005 yılına gelindiğinde güncel sermaye 500.000₺ olarak belirlendi.

    Kalite Departmanı Kuruluyor
    Mevcut fabrikanın kapalı alanı artırılarak kalite departmanı geliştirildi ve kalite sistem yazılımı satın alındı. RFID Barkod Sitemi ile tüm kumaşlar barkotlanarak sistemsel takibe başlandı.

    2. Sermaye Artırımı
    2005 yılının sonlarına doğru güncel sermaye 1.200.000₺ olarak belirlendi.

  • 2007

    3. Sermaye Artırımı
    2007 yılında güncel sermaye 6.500.000₺ olarak belirlendi.

  • 2009

    Makine Yatırımları
    2007 ve 2009 yılları arasında yapılan yatırımlar ile yeni Sulzer dokuma makineleri alındı ve toplam makine sayısı 330’a ulaştı.

  • 2013

    Üretim Teknolojisinde İyileştirme
    2013 yılında Sulzer dokuma makineleri satılmaya başlandı ve yerine, daha hızlı, randımanı yüksek ve hata oranı daha düşük yeni nesil Rapier dokuma makinelerine geçildi.
    Bu sayede ürün kalitesi ve miktarı artırılırken iş gücünde yapılan iyileştirmelerle sonraki yıllardaki büyümenin ilk adımı atılmış oldu.

    4. Sermaye Artırımı
    2013 yılında güncel sermaye 9.000.000₺ olarak belirlendi.

  • 2014

    Denizli’de 2. Fabrika Yatırımı
    2014 yılına gelindiğinde 2. fabrika yatırımı yapılarak tesisin tümünde yeni nesil Rapier dokuma makineleri tercih edildi. Yenilikçi Sürü Tekstil fabrika binası, makineler üzerine inşa edildi. Bu sayede tam entegre klima sistemli bir üretim sahası ile üretim akışına ve ihtiyacına göre planlama yapılmış oldu.

    Yeni Teknolojiler
    2. fabrikaya yapılan ek binalarla hacimsel büyümenin yanı sıra makine teknolojisinde farklılık amaçlandı ve Airjet dokuma makineleri ilk kez kullanılmaya başlandı. Yüksek teknoloji otomasyona sahip bu makineler ile büyümenin 2. basamağına geçildi.

    İhracat Hedefli Büyüme
    2014 yılında ilk ihracatını yapan Sürü Tekstil; 2015 yılında pazar hacmini daha da büyüterek hedef kitlenin beklentileri adına mevcut üretim süreçlerine eklemeler yaptı. İhracat öncelikli hareket ederek; zor ve verimsiz olan rolik yükleme tarzından palet üstünde katlamaya geçiş, ilave kalite kontrol prosesleri, pazara uygun ambalaj ve ilk paletleme makine yatırımlarıyla sektördeki öncü yapısını pekiştirdi.

  • 2015

    İhracat hedefli büyüme…
    Airjet dokuma teknolojisi artık odak nokta oldu ve hacimsel artış yapılmaya başlandı. Yeni nesil makine yatırımlarıyla büyüme çizgisi pozitif orandaki ilerleyişini sürdürdü.

  • 2017

    Eski Teknolojileri Yenileri ile Değiştirme
    Tamamen son teknolojiyle donatılan 2. fabrikadan sonra ilk üretimin başladığı 1. fabrikada yer alan eski Sulzer makineler; satışa çıkarılarak daha hızlı çalışan, daha kaliteli ürün veren, daha az insan gücüne bağımlı, Airjet makineler ile değiştirildi. Bu yeni yapılan üretim salonunda, tüm üretim alanlarından farklı olarak, tam entegre klima ve temizleme sistemi kuruldu. Ayrıca doklu sarım aparatları ile 4000 metrelik tek parça kumaş yapabilen bir üretim salonu oluşturuldu.

  • 2018

    Dijital Dönüşüm
    2018 yılında ve günümüze kadar yapılan tüm makine ve tesis yatırımlarının tek sisteme bağlı olması fikriyle üretim bandı özel otomasyon yazılım sistemi ile dijital hale gelmiş oldu. Böylece anlık verimlilik ve performans ölçen otomasyon sistemi ile iplik girişinden bez çıkışına kadar tüm süreç izlenebilir ve müdahale edilebilir hale geldi.

  • 2019

    Yeni Nesil Makine Yatırımları
    2019 yılı itibarıyla yeni Airjet makine yatırımları yapılmaya devam edilerek üretim hacmi artırıldı. Bununla birlikte yine tam entegre klima sistemlerine sahip ve özel otomasyon yazılım sistemine bağlı üretim sahaları oluşturuldu ve oluşturulmaya da devam ediyor...

  • 2020

    3.Fabrika Yatırımı

    2020 yılının pandemi koşullarına rağmen, 24.000 metrekarelik bir alanda 3. fabrika yatırımı çalışmalarına başlandı.  2020 yılına kadar gerçekleştirilen en büyük yatırım bu yeni tesis oldu. Fabrikada 220 adet makine kapasiteli bir dokuma salonu ve 2 adet haşıl makinesi kullanımı için gerekli alanlar oluşturuldu. Son teknolojiye sahip 3. fabrikanın 2021 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi planlanıyor. 

  • 2021

    3. Fabrika Yatırımı Tamamlandı

    2020 yılında çalışmalarına başlanan 3. fabrika yatırımı 10 aylık bir zaman diliminde tamamlanarak 2021 yılında 158 adet dokuma makinesi ve 1 adet haşıl makinesi ile faaliyete başlamıştır. Bu yeni tesis ile teknoloji ve ürün kalitesinin bir adım öteye taşınması amaçlandı. Uçtan uca dijital çözümler ile üretim tesisinde katma değerli üretim safhasına geçildi.